آیا بیش فعالی در ازدواج تاثیری دارد | بیش فعالی چیست
آیا بیش فعالی در ازدواج تاثیری دارد؟
تاثیر بیش فعالی در ازدواج
آموزش فال تاروت از صفر تا صد (مقدماتی و پیشرفته)
بیش فعالی چیست
بیش فعالی اختلالی است که از زمان بچگی در شخص مبتلا وجود دارد و در صورت عدم درمان، امکان دارد تا بزرگ سالی هم ادامه پیدا کند. اشخاص دارای این اختلال علایم و ویژگی های مخصوص به خود را دارند که از مهمترین آنها میتوان موردهای زیر را برشمرد:
بیش فعالی و ازدواج
بیش فعالی یا همون ADHD میتواند تأثير عمیقی روی ارتباطات با اطرافیان داشته باشد. حتی روی روابط عاشقانه ی بزرگسالان. بعضی وقت ها این تأثير آن قدر بزرگ است که شخص حس انزوای شدیدی می کند و روی روحیه ی وی تأثير منفی می گذارد. فرد اگر حس تنهایی یا گوشه گیری کند، رابطه برقرار کردن با دیگران برای وی بسیار مشکل خواهد شد.
بیش فعالی میتواند فشار بیشتری را در ازدواج ایجاد کند. با گذشت زمان، همسر شخص بیش فعال متوجه می شود که تمام بار زندگی بر دوش اوست. وظایف پدر و مادری، مسوولیت مالی، مدیریت منزل، حل مشکلات خانواده و انجام کارهای خانه.
قبول این مسوولیت ها میتواند سبب تغيير نقش همسر در زندگی شود. چنانچه ازدواج به یک ارتباط پدر و مادری تبدیل گردد، پويايي جنسی را از بین می برد و این شرایط میتواند منجر به طلاق شود. چنانچه همسر شما مبتلا به بیش فعالی است، همکاري با هم بسیار مهم است. زمانی که تحمل وضعیت برای تان سخت گردید، حتماً به مشاور مراجعه کنید.
بیش فعالی در مهارت های اجتماعی تأثير نامناسب می گذارد این نوع اشخاص حوصله صحبت ندارند و در صحبت های سایرین عجولانه رفتار می کنند و عمدتاً اشخاص عجولی هستند.
این اشخاص در گفت و گو کردن و روش های دست یابی و همینطور در ازدواج دچار مشکل هستند.
بیش فعالان در ارتباط برقرار کردن با همسر خویش، حرف همسر را نمی پذیرند و قدرت تمکین پایینی دارند، کیته توزی را پیشه می گیرند و دایماً با همسر خود دعوا می کنند و نمی توانند ارتباط سالمی در همسرداری داشته باشند.
راه درمان بیش فعالی در بزرگسالی
راه درمان این نوع اشخاص در نگاه نخست پیش از ازدواج است که باید به یک روان شناس و متخصص مراجعه کنند و مهارت های اجتماعی را یاد بگیرند و در گام بعدی با مصرف دارویی باید آنها را درمان کرد.
این گروه از اشخاص باید فعالیت های بدنی مداوم داشته باشند و در فعالیت های هنری شرکت کنند.
بیش فعالان انرژی زيادي دارند بنابراین از مصرف غذاهایی که در بدن تولید انرژی زیاد می کند باید پرهیز شود.
بیش فعالان باید رژیم غذایی مناسبی را داشته باشند. برای مثال از مصرف بیش از حد قند و شکر و کافئین خودداری کنند و سوسیس و کالباس و غذاهای فست فودی در برنامه غذایی شان حذف شود و تا حد امکان از میوه ها، پروتین ها و آب استفاده کنند.
راهکارهایی برای کمک به مشکلات روابط ناشی از ADHD یا بیش فعالی:
فهرستی از همه کارها و خریدها و مسئولیتهای روزانه که باید انجام دهید تهیه کنید. همینطور تقویمی از سالروزها، وقایع مهم و قرارهای خود همراه داشته باشید و مرتب آنرا چک کنید.
از همسرتان که دچار ADHD است بخواهید هر درخواستی که از او داشته اید را برایتان تکرار کند تا مطمئن شوید درست متوجه شده از او چه خواسته اید.
سر خود را شلوغ نکنید و تلاش کنید هرروز یا هر هفته تعداد کمی کار به عهده گرفته و کامل کنید.
به یک برنامه خود را عادت بدهید. به عنوان مثال هفته ای یکبار حساب بانکی خویش را چک کنید تا بدانید این هفته چه قدر خرج کرده اید یا شب پایان تعطیلی برای تمامی هفته برنامه غذایی بریزید.
آیا بیش فعالی در ازدواج تاثیری دارد
اصول برقراری ارتباط و ازدواج با یک فرد بیش فعال
اختلال نقص توجه و بیش فعالی باعث ایجاد سوء تفاهم ها، ناامیدی ها، نگرانی ها و مشکلات مختلف در روابط نزدیک می شود اما راهکار هایی برای داشتن یک رابطه شادتر و سالم تر وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید. در این قسمت از نمناک در این باره توضیح خواهیم داد.
اگر طرف مقابل شما به اختلال بیش فعالی مبتلا است
احتمالاً احساس تنهایی می کنید. حس می کنید نادیده گرفته شده و طرف مقابل به شما احترام نمی گذارد. شما از این که باید مراقب هر چیزی باشید کلافه شده اید و نمی توانید به طرف مقابل اعتماد کنید و فکر می کنید که او به عهد و پیمانی که با شما بسته وفا نمی کند و شرایط اصلاً خوب نیست.
قطعاً تحمل هر دو حالت باعث احساس ناامنی در افراد می شود و یک چرخه مخرب را در روابط به وجود می آورد که هر دو طرف را دچار مشکل می کند.
آیا بیش فعالی در ازدواج تاثیری دارد
روش صحیح ارتباط و زندگی با فرد بیش فعال
اگر می پرسید که در ارتباط با همسر بیش فعال باید چه کار کنیم، پاسخ شما در دل موارد زیر است:
خودتان را جای همسرتان بگذارید
اولین مرحله این است که طرف مقابل را درک کنید. شما باید خودتان را جای او بگذارید بدانید که او شرایط خاصی دارد و رفتارهایش دست خودش نیست و از مشکلی رنج می برد و در نتیجه نباید خیلی از او توقع داشته باشید. بهترین راه این است که از احساسات او جویا شوید، با او صحبت کنید و ببینید که دقیقاً مشکلش چیست و از چه چیز هایی رنج می برد تا بتوانید بهتر او را درک کنید.
برای این که درک بیشتری از این موضوع داشته باشید، می توانید در مورد اختلال بیش فعالی مطالعه کنید، علائم آن ها را بشناسید و روش های رفتار با آن ها را یاد بگیرید.
به این موضوع دقت کنید که رفتار شما روی همسرتان موثر است
اگر با فرد مبتلا به اختلال بیش فعالی زندگی می کنید؛ یعنی او بیش از هر کس دیگری زمانش را با شما سپری می کند و در نتیجه نوع رفتار و حرف های شما روی او اثر بسیار زیادی دارد. پس این موضوع را فراموش نکنید که غر نزنید، شکایت نکنید و به او احساس منفی ندهید.
شخصیت اصلی همسرتان را با علائم و رفتارهایش جدا بدانید
شما همسری دارید که شخصیتش مورد علاقه تان بوده و با او ازدواج کرده اید اما به خاطر اختلال بیش فعالی که به آن دچار است، رفتار ها و علائمی دارد که شاید شما را عصبانی کند، مثل فراموشکاری و بی توجهی. بهتر است که این علائم را با شخصیت او یکسان ندانید و بدانید که به خاطر مشکلی است که از آن رنج می برد اما شخصیت واقعی او در واقع این گونه نیست.
مسئولیت خود را بشناسید
یکی از مهم ترین نکاتی که باید انجام دهید این است که مسئولیت خود را در زندگی بفهمید. شما به عنوان یک همسر، مسئول هستید که به همسرتان کمک کنید و در نتیجه باید به اندازه او پیگیر باشید و سعی کنید که روش های درمانی را انجام دهید و هر طور که شده برای بهبود رفتار او تلاش کنید.
آیا بیش فعالی در ازدواج تاثیری دارد
دیدگاهتان را بنویسید