طریقه گرفتن فال حافظ + فال صوتی

برای شنیدن فال صوتی. نیت کننده معمولاً در هنگام تفأل از دیوان حافظ، او را به عزیزترین کسانش یعنی به خداوند و معشوقه اش (شاخ نبات) قسم می دهد. این قسم معمولاً به این شکل ادا می شود: ای حافظ شیرازی! تو محرم هر رازی! تو را به خدا و به شاخ نباتت قسم می دهم که هر چه صلاح و مصلحت می بینی برایم آشکار و آرزوی مرا براورده سازی. ضمن اینکه شاید بهتر باشد برای شادی روح حافظ، صلوات یا فاتحه ای نثار نماییم!

چکیده ای از تاریخچه ” فال حافظ ” :
اولین بار فال حافظ پس از وفات وی گرفته شد. اگرچه حافظ خود نیز تفأل می‌زد اما مشخص نیست که این تفأل با چه وسیله‌ای صورت می‌گرفته است. تنها در ابیاتی اشاره می‌کند که وقتی غصه به او روی می‌آورد، برای دور کردن غم، امیدواری و کامروایی فال می‌زده است:

از غم هجر مکن ناله و فریاد که دوش

زده‌ام فالی و فریاد رسی می‌آید

فال حافظ صوتی
امروزه در همه خانه ها دیوان فال حافظ یافت می شود و مردم کشورمان در مراسم های مختلف مانند نوروز یا شب یلدا، با کتاب حافظ فال می گیرند. فال حافظ یکی از پرطرفدارترین فالها در میان ایرانیان است.

شعر حافظ به گونه ای است که هر کس دیوان حافظ را باز می کند و غزلی می خواند، با توجه به شرایط روحی و حال و هوای خود برداشت خاصی از شعر خواهد داشت، بنابراین شعر حافظ ، برای تفال مناسب بوده و حال و احوال درونی فرد را بیان می کند.

برای فال گرفتن ابتدا فرد نیت می کند و برای شادی روح حافظ فاتحه ای می خواند و او را به شاخ نباتش قسم می دهد . سپس فال گیرنده با دست چپ کتاب را گرفته و با دست راست آن را باز می کند.

از بین دو صفحه ای که باز شده باید صفحه سمت راست را انتخاب کرده و غزل بالای صفحه پاسخ فال است. در برخی از دیوان ها ممکن است بیت اول غزل در صفحه قبل باشد، یعنی از ابتدای صفحه سمت راست نباشد که باید به صفحه قبل رفته و از ابتدای غزل، شعر را بخوانید.

برای تفسیر فال صوتی حافظ می توانید از یک نفر که در امر شعر خوانی و تفسیر آگاه است کمک بگیرید. شما باید هر بیت از غزل را که بیشتر با شرایط فعلی و نیت شما سازگار است به عنوان تعبیر فال حافظ خودتان در نظر بگیرید.

حافظ محبوب جهانیان
گوته
گوته، ادیب آلمانی، به حافظ و اشعارش علاقه فراوانی داشت و «دیوان غربی-شرقی» خود را تحت تأثیر «دیوان حافظ» سرود، و فصل دوم آن را با نام «حافظ نامه» به اشعاری در مدح حافظ اختصاص داد . از جملهٔ این اشعار می توان به دو شعر زیر اشاره کرد:

حافظا، در غزل هایت می شنوم

که شاعران را بزرگ داشته ای.

بنگر که اینک پاسخی فراخورت می دهم:

بزرگ اویی است که این سپاس به بزرگ داشتِ اوست.

شاعر نامی و پرآوازه ما تنها محدود به همین خاک و بوم نمی‌شد، بلکه میان کشورهای غربی و دیگر نقاط جهان وقتی بگویی حافظ، حداقل 10 نفری به سویت بر می‌گردند و حرفی برای گفتن دارند، مثلا می‌توان گفت گوته و نیچه که از بزرگان ادبیات آلمان هستند تحت تاثیر دیوان دلنشین حافظ قرار گرفتند، مانند:

خود را با تو برابر گرفتن حافظ / راستی که دیوانگی است …..

این شعر از جمله اشعاری است که گوته درباره شاعر پرآوازه ما سروده است.

اشعار حافظ در جهان غرب نیز گسترش یافت. باعث شد که هرکس با هر زبانی زیرلب اشعاری را تکرار کند و آرامش را چاشنی لحظه‌های شیرین خود کند.

حالا دیگر در خیابان، مترو، کوچه پس کوچه‌های شهر دلت که گرفت، بی‌دلیل و سردرگم که بود، وقتی فقط به دنبال یک کلام برای التیام خود دیدی، نیازی نیست حتما به سراغ دیوان قطور با تصویرگری‌های زیبا بروی، همین که چشم بچرخانی، کودکی را می‌بینی که حرف دلت را فقط با 1000 تومان به تو میِ‌فروشد.