خواستگاری بدون حضور پسر درست است یا نه | ایا با کسی که در مراسم خواستگاری حضور ندارد ازدواج کنم
خواستگاری بدون حضور پسر درست است یا نه
خواستگاری بدون حضور پسر
دلیل خواستگاری بدون حضور پسر چیست
در خواستگاریهای سنتی نظر و حرف خانوادهها مهمتر از نظر فرزندان
است و در اصل فردی که نظر نهایی را میدهد و تصمیمگیری میکند، خانواده است، البته امکان دارد در بعضی از خانوادهها از پسر نیز نظر بخواهند و ازدواج اجباری نباشد.
بعضی از افراد شاید به طوری از این نوع خواستگاری برداشت کنند که پسر هیچ اراده و انگیزهای ندارد و نظر خانوادهاش را قبول دارد و به مادرش بسیار وابسته است، در حالی که شاید اینگونه نباشد. نباید اینگونه در مورد پسر قضاوت کرد زیرا هستند اشخاصی که دوست دارند استقلال داشته باشند و خودشان تصمیم بگیرند ولی خانواده اجازه نمیدهند.
و اینگونه است که پسر نمی تواند خانواده اش را رها کند تا استقلال داشته باشد و مجبور میشود به نظر خانواده اش احترام بگذارد و مطابق رسم و رسومات آنها عمل کند حتی اگر آنها را قبول داشت باشد.
بعضی از اشخاص خواستگاری بدون حضور پسر را نوعی بیاحترامی به خود میدانند،ولی در واقع این بی احترامی نیست، بلکه رسم آنها می باشد. هنوز هم در بعضی جامعه ها و فرهنگ ها چه در داخل و یا خارج از کشور رسمهای عجیب و غریبی دارند و امکان دارد نسل جدید مخالف آن باشند ولی مجبور هستند طبق خواسته خانواده هایشان عمل کنند.
آموزش فال تاروت از صفر تا صد (مقدماتی و پیشرفته)
تبعات منفی خواستگاری بدون حضور پسر
این موضوع که در جلسات اولیه خواستگاری پسر حضور نداشته باشد در بسیاری از موارد باعث بروز مشکلاتی می شود، چون در جلسه های ابتدایی آشنایی افراد بیشتر به این موضوع می پردازند که ویژگیهای ظاهری و رفتارهای کلی یکدیگر را بررسی میکنند.
وقتی که این بررسی این مسائل را به شخص دیگر مانند مادر می سپارید او برای خود فاکتور ها و ملاکهای دیگری دارد که طبق نظر شما نمی باشد در نتیجه آن شخص متفاوت از فاکتور های شما است که باعث می شود با مشکلاتی در آینده روبرو شوید.
در ضمن این روش خواستگاری برای بسیاری از دخترها و خانواده هایشان مورد قبول نمی باشد و ممکن است این گونه برداشت شود که پسر هیچ استقلالی از خود ندارد . به همی دلیل باید در مورد آداب و رسوم و فرهنگ خانواده دختر تحقیق بیشتری انجام دهید تا اینکه
خانواده ها دچار سوتفاهم نشوند.
تبعات مثبت خواستگاری بدون حضور پسر
بعضی ها اعتقاد دارند که اگر جلسه اول پسر حضور نداشته باشد، دختر نگرانی و استرس کمتری خواهد داشت و آشنایی راحت تر انجام می گیرد و خانواده پسر هم راحت تر میتوانند در مورد شرایط و مسائل مختلف برای ازدواج با خانواده دختر صحبت کنند و باعث می شود جلسات بعدی روند بهتری داشته باشد.
البته تبعات مثبت وقتی خواهد بود که خانواده پسر فقط برای مطرح کردن درباره خواستگاری و شرایط اولیه بدون حضور پسر مبادرت کرده باشند. اما چنانچه نحوه برخورد به صورتی باشد که خانواده خود را تصمیم گیرنده کامل نشان دهد به احتمال زیاد اثر مثبتی بر دختر و خانواده او نخواهند داشت . در بعضی از خانواده های پسر جایگاه مادر چنان بالاست که بر روی حرف او حرفی زده نمی شود.
دلیل خواستگاری بدون حضور پسر چیست
همانطور که در بخش اول مقاله توضیح دادیم، در خواستگاریهای سنتی معمولا حرف و نظر خانوادهها مهمتر از نظر فرزندان است و درواقع شخصی که نظر اصلی را میدهد و تصمیمگیری میکند، خانواده است، البته ممکن است در برخی از خانوادهها از فرزندان نیز نظرخواهی شود و ازدواج اجباری نباشد. برخی از افراد شاید به گونهای از این نوع خواستگاری برداشت کنند که پسر هیچ اراده و انگیزهای ندارد و حرف خانوادهاش را قبول دارد و به مادرش بسیار وابسته است، در حالی که شاید این طرز تفکر اشتباه باشد. درباره پسر نباید قضاوت کرد چون هستند افرادی که دوست دارند مستقل باشند و خودشان تصمیم بگیرند اما خانواده اجازه نمیدهند. در این صورت جوان نمیتواند خانه و خانوادهاش را ترک کند تا مستقل باشد، بلکه مجبور میشود به نظر خانوادهاش احترام بگذارد و طبق رسم و رسومات آنها پیش برود حتی اگر این رسمها دلخواه او نباشند. برخی از افراد خواستگاری بدون حضور پسر را نوعی بیاحترامی به خود میدانند، اما واقعیت این است که این کار به منظور بیاحترامی نیست، بلکه یک نوع رسم است. هنوز هم در برخی از جوامع و فرهنگهای داخل کشور و حتی کشورهای دیگر، رسم و رسومات خاص و عجیبی وجود دارد که ممکن است نسل جوان با آن مخالف باشند اما مجبور هستند تابع خانوادههایشان باشند.
مزایای خواستگاری بدون حضور پسر
یکی از مزایای این نوع خواستگاری، این است که چون در این جلسه فقط خانمها حضور دارند (یعنی مادر و خواهر پسر، مادر دختر و خودش)، دختر استرس کمتری خواهد داشت و در جمع زنانه طبیعیتر رفتار خواهد کرد و بهتر میتواند حرفهایش را بزند یا سوالاتش را از مادر و خواهر داماد بپرسد.به دلیل زنانه بودن جمع، دختر میتواند ارتباط راحتتری با خانواده پسر برقرار کند و بهتر آنها را بشناسد.
البته میتوان طوری برنامهریزی کرد که بعد از اینکه خانوادهها حرفهایشان را زدند و همه چیز به خوبی پیش رفت، پسر نیز از اواسط جلسه خواستگاری وارد شود و اگر نظر یا صحبتی دارد بیان کند.
آداب و نحوه درست خواستگاری کردن چیست
ابتدا قبل از انتخاب دختر، خانواده پسر باید با فرزندشان درباره معیارها، ارزشها، خواستهها و اولویتهایش با او صحبت کنند تا از طرز تفکر فرزندشان مطلع شوند و بعد اگر قرار است خودشان دختر خانمی را انتخاب کنند، براساس علایق پسرشان انتخاب کرده و خودشان نیز درباره آن شخص و خانوادهاش تحقیق و بررسی کنند.
سپس مادر یا خواهر پسر باید با یک تماس تلفنی اجازه برگزاری جلسه خواستگاری را از مادر دختر بگیرند. در این تماس تلفنی، بهتر است یک سری سوالات کلی که برای پسر یا خانوادهشان مهم است از مادر دختر پرسیده شود. به عنوان مثال حجاب دختر، میزان دین داری و اعتقادات او و خواستههای کلیاش باید پرسیده شود. همین طور مادر دختر نیز باید سوالات مهمی مثل شغل پسر را از خانوادهاش در این تماس تلفنی بپرسد. در صورتی که پاسخ این سوالات خوب بود، روز جلسه خواستگاری اعلام میشود.
در جلسه اول خواستگاری، در دست داشتن گل و شیرینی ضروری نیست و بستگی به خانواده پسر دارد.
در جلسه خواستگاری نیز بنا بر رسم و رسومات خانوادهها، یا باید پسر نیز از ابتدای جلسه حضور داشته باشد، و یا در جلسه دوم یا در اواسط جلسه اول، حضور داشته شود.
بعد از جلسه اول بهتر است خانوادهها نظر فرزندانشان را درباره خصوصیات ظاهری و اخلاقی یکدیگر جویا شوند تا ببینند که فرزندان چقدر یکدیگر را پسندیدهاند.
اگر خانواده پسر موافقت کرده باشند که جلسه دوم نیز برگزار شود، با خانواده دختر تماس میگیرند و برای جلسه دوم، در صورت تمایل دختر هماهنگ میکنند.
در جلسه دوم به همراه داشتن گل و شیرینی ضروری و لازم است.
در جلسه دوم بهتر است به دختر و پسر اجازه داده شود تا حرفهایشان را با هم بزنند. لازم است قبل از جلسه دوم خواستگاری، دختر و پسر درباره معیارها و همه مواردی که در زندگی مشترک میخواهند و انتظار دارند، اطلاع داشته باشند یعنی به خودشناسی رسیده باشند تا با طرح سوالات و صحبت درباره این مسائل، به نتیجه برسند.
خواستگاری بدون حضور پسر عواقب منفی
این واقعیت که پسر در خواستگاری اولیه حضور ندارد ، می تواند در برخی موارد منجر به مشکل شود. زیرا در جلسات اولیه دوست یابی ، مردم توجه بیشتری به خصوصیات بدنی و رفتار عمومی دارند. وقتی سوال را به شخص دیگری مانند مادرتان می سپارید ، ممکن است نتوانید فردی را با فاکتورهای مورد نظر خود پیدا کنید ، زیرا مطمئناً شما و مادرتان از نظر زیبایی و خصوصیات رفتاری یکدیگر تفاوت های زیادی با هم دارند. در نتیجه ، آنچه برای یک بازدید کننده خوب به نظر می رسد ممکن است برای بازدید کننده دیگر چندان خوب نباشد.
علاوه بر این ، این روش خواستگاری برای بسیاری از دختران و خانواده های آنها خوشایند نیست و حتی می توان تصور کرد که پسر در رای گیری استقلال کافی ندارد. بنابراین لازم است قبل از خواستگاری ، تحقیقات بیشتری در مورد آداب و رسوم و فرهنگ پذیرفته شده خانواده دختر انجام شود ، تا از همان ابتدا خانواده ها را با مشکلات و سوء تفاهم مواجه نکنیم.
اموزش تاروت ترکیه ای (لارو)
خواستگاری بدون حضور پسر عواقب مثبت
بسیاری معتقدند که اگر در اولین خواستگاری پسر شرکت نکنند. دختر اضطراب و نگرانی کمتری را تجربه می کند و آشنایی راحت تر می شود. در موقعیت های بدون استرس ، خانواده پسر می توانند راحت تر در مورد مسائل و شرایط مختلفی که برای ازدواج دختر و خانواده اش لازم است صحبت کنند و بنابراین جلسات بعدی مناسب تر خواهند بود.
مطمئناً عواقب مثبت آن زمانی خواهد بود که خانواده پسر فقط برای طرح موضوع خواستگاری و تجدیدنظر در شرایط اولیه بدون حضور پسر اقدام کرده باشند. اما اگر رویکرد ارائه خانواده به عنوان یک تصمیم گیرنده کامل باشد ، بعید به نظر می رسد که تأثیر مثبتی روی دختر و خانواده اش داشته باشد. جایگاه مادر در خانواده و به ویژه برای برخی از مردان چنان بالاست که دیگر چیزی در مورد او نمی گویند.
خواستگاری بدون حضور پسر
خواستگاری مقوله ای در روند ازدواج است که از اهمیت زیادی در فرهنگ ایرانی برخوردار است. زیرا ایران یک جامعه نسبتاً جمع گرایانه است که هنگام تصمیم گیری اغلب به عقاید افراد مهم زندگی خود اهمیت می دهد. هرچه شباهت های خانواده ها از نظر فرهنگ ، اقتصاد و موقعیت اجتماعی بیشتر باشد ، رابطه نامزدی از ازدواج بهتر خواهد بود و مشکلات زوجین در طول زندگی مشترکشان کمتر خواهد بود.
تحقیق یکی از روشهای سنتی خواستگاری برای شناخت خانواده ها از یکدیگر است. اما این روش همیشه راهی مناسب و موثر برای شناخت زوجین و خانواده ها با یکدیگر نیست. گاهی فاصله و گاهی عدم صداقت افراد اطراف مانع شناخت صحیح طرفین می شود. خوشبختانه امروزه با استفاده از روش های علمی می توان میزان موفقیت یک ازدواج را با میزان خطای بسیار کمی محاسبه کرد.
بنابراین زوجین در هر مرحله از قرار ملاقات می توانند به مشاوره قبل از ازدواج روی بیاورند تا زندگی مشترک خود را در مسیر درست بنا کنند.خواستگاری بدون حضور پسر درست است یا نه
دیدگاهتان را بنویسید