ترس از ازدواج در زنان برای چیست و چگونه برطرف می شود | چگونه ترس خود را از ازدواج بر طرف کنیم
ترس از ازدواج در زنان برای چیست و چگونه برطرف می شود؟
ترس از ازدواج در زنان
دلایل ترس از ازدواج در زنان
همه زن ها به یک شکل به شکست عاطفی پاسخ نمی دهند. بعضی زود فراموش می کنند و سرگرم کار و زندگی میشوند ولی برای برخی ها فراموشی کار سختی است. آن ها روی نام عشق برچسبی منفی می چسبانند و تصمیم می گیرند ديگر سراغش نروند. شما هم یکی از این دو دسته اید.
آموزش فال تاروت از صفر تا صد (مقدماتی و پیشرفته)
وابستگی بی اندازه به کار و ارتقا شغلی
برخی از دختران بخاطر غرق شدن در کار و ارتقا شغلی، قکر می کنند که در دنیا هیچ چیز آنها را به میزان پیشرفت شغلی شادمان نمی کند. آنها اینقدر در این تفکر غرق شده اند که هیچگاه فکر تغيير به سرشان خطور نخواهد کرد.
چنانچه شما از این دسته از دختران هستید که این طرز فکر سبب مجرد ماندنتان شده است کافیست مردی را انتخاب کنید که با وضعیت شما و محدودیت هایی که شغل شما برای شما ایجاد می کند کنار بیاید. بنابراین پیش از ازدواج با خواستگارتان در خصوص محدودیت هایی که شغل شما برای شما ایجاد می کند حرف بزنید و ببینید که آیا میتواند با شرایط شما کنار بیاید یا نه.
البته توجه کنید که نباید انتظار داشته باشید که تنها همسر آينده تان شرایط شما را درک کند، بلکه، پس از ازدواج شما هم باید قدری سبک زندگی خویش را تغيير بدهید و قبول کنید که شرایط کاری تان پس از ازدواج شکل دیگری پیدا خواهد کرد.
ترس از دست دادن دوستان
برای دخترانی که دوستان صمیمی بسیار زیادی دارند و لحظاتی بسیار خوشحالی را در کنار دوستانشان تجربه می کنند، ازدواج میتواند یک مانع اساسی برای این خوشی های دوران مجردی تلقی گردد.
دوست های صمیمی سبب میشوند افراد هیچگونه خلأ عاطفی ای را در زندگی خویش حس نکرده و به همین از وارد شدن به زندگی مشترک، که در ظاهر تنهاتر میشوند جلوگیری کنند. چنانچه شما از این دسته از دختران هستید که به این خاطر از ازدواج خودداری می کنید بهتر است قدری به آینده ی دورتر نگاهی بیاندازید.
دوست های شما احتمالا یکی یکی ازدواج کرده و این جمع بسیار صمیمی کوچک و کوچک تر می گردد. چنانچه شما مواظب نباشید ممکن است این طرز فکر از شما یک آدم همیشه تنها بسازد. از طرفی با ازدواج قرار نیست که تمام دوستانتان را از دست بدهید. میتوانید پس از ازدواج هم، البته با محدودیت هایی که زندگی متاهلی ایجاد می کند، تلاش کنید تا از دوستانتان هم فاصله نگیرید.
منتظر مورد های بهترند
بعضی زنان، با وجود داشتن خواستگارهای مناسب، تن به ازدواج نمی دهند. چراکه می ترسند مورد های بعدی بهتر باشند و آنان ناغافل همسر سطح پایینتری انتخاب کنند.
تجربه تلخ خود و یا دیگران
وجود یک مورد ازدواج شکست خورده در بین دوستان و آشنایان، میتواند زمینه ترس بسياري از دختران را فراهم آورد. در بعضی زنان، این تجربه شخصی است و آنان ازدواج دوم ترس دارند.
ترس از مسوولیت پذیری
از علل ترس از ازدواج در زنان میتوان به ترس از مسوولیت پذیری اشاره کرد. تعهد و مسوولیت پذیری یکی از اصول اساسی زندگی مشترک است. افرادی که دوران مجردی خود را بسیار راحت و به دور از مسوولیت سپری نموده اند از قبول مسوولیت می ترسند و نگران اینند که از عهده آن برنیایند. با کمک گرفتن از یک روان شناس میتوانید مسوولیت پذیری خویش را تقویت کنید تا با اطمینان بیشتری برای ازدواج اقدام نمایید.
ترس از طلاق
بعضی دختران بخاطر طلاق و شکست در زندگی مشترک ممکن است از ورود به زندگی مشترک هراس داشته باشند. این دختران ممکن است شاهد برهم خوردن ارتباطات دوستانشان و سختی هایی که آنها متحمل شده اند، باشند، که ترس آنها قابل درک است.
چنانچه شما از این دسته از دختران می باشید بهتر است روی زوج های موفقی که می شناسید تمرکز کنید و ببینید آنها برای خوشبخت کردن یکدیگر چکار می کنند. همچنین شاهد مشکلات احساسی دیگران بودن به شما کمک می کند که متوجه شوید چه چیزهایی میتواند یک رابطه را خدشه دار کند.
راه های مقابله با ترس از ازدواج در زنان
درست است که زندگی مجردی شیرینی های مخصوص خود را دارد، ولی این لذت و خوشی میتواند در زندگی متاهلی دو چندان شود. تصورات خام و غیر منطقی خود را از زندگی متاهلی تغيير دهید.
البته نباید از ازدواج خود انتظارات بی جا داشته باشید. چراکه تفاوت در عقیده ها، سوءتفاهم ها و مشاجرات هم جزء لاینفک زندگی زناشویی است. البته نه تا حدی که بتواند به شما ضربه بزند.
یاد بگرید متعهد باشید
در اغلب موارد، ترس از ازدواج در دختران بدین دلیل است که آنان از ميزان تعهد خود به زندگی زناشویی، اطمینان ندارند. حتی گاهی تصور می کنند این تعهد به مرور از بین میرود و آنان را به یک بحران جدّي رو به رو می کند.
شما باید ميزان تعهد خویش را نسبت به مسایل ديگر محک بزنید. تا با پشت سر گذاشتن چالش ها، به یک انسان قدرتمند و متعهد تبدیل شوید.
ترس از ازدواج در زنان برای چیست و چگونه برطرف می شود
معلوم کردن معیار های ازدواج
زمانی که حس کردید برای ازدواج امادگی دارید، برای خود ازدواج موفق و معیارهای ازدواج را تعریف کنید به طوریکه بتوانید همسر آينده خود را تجسم نمایید. شناخت این معیارها به شما کمک می کند که ديگر نگران بهتر بودن موردهای بعدی برای ازدواج نباشید و شخص موردنظر خود را راحت تر انتخاب کنید.
شناخت توانایی ها و نقاط ضعف
یکی از راههای غلبه بر ترس از ازدواج در زنان، شناخت خود است. توانایی های خود را بشناسید و تلاش کنید آنها را در جهت متعهد بودن و مسیولیت پذیری تقویت کنید. با تقویت مسوولیت پذیری در خود ديگر از تعهد در زندگی مشترک نمی ترسید.
رفتار درمانی شناختی
یکی از روش های مؤثر در درمان ترس از تعهد است، به ویژه اگر این ترس به گذشته و تجربه های منفی مرتبط باشد.
درمانگر با شخص صحبت می کند و سعی می کند افکار منفی در مورد ازدواج را از ذهن او بیرون بکشد و آن ها را با افکار سالم و مثبت جایگزین کند.
ترس از ازدواج در زنان برای چیست و چگونه برطرف می شود
خانواده درمانی
این شیوه بخش مهمی از درمان است. درمانگر با خانواده صحبت می کند و انها را از وجود ترس و نگرانی ها آگاه می کند. در واقع ، با ایجاد هم دلی، حمایت و انگيزه در خانواده به شخص کمک می کنند که درک بهتری از ازدواج پیدا کند.
دارو درمانی
در بسياري از موارد شخص صرفا در جلسه خواستگار دچار ترس شدید می شود به طوری که لرز، تعریق و خجالت مانع از آن می شود که حتی کلامی حرف بزند.
در این موارد، برای کمک به کنترل ترس و اضطراب دارو تجویز می شود.
شایع ترین داروهای تجویز شده، ضداضطراب ها و ضدافسردگی است. با این حال، هم چنان روان درمانی موثرترین شیوه درمانی است.
چگونه گامافوبیا را کنترل و درمان کنیم
وی در رابطه با راه های مقابله با ترس از ازدواج اظهار کرد: آموختن متعهد بودن، تغییر نگرش به ازدواج، معین کردن معیارهای ازدواج، شناخت نقاط قوت و ضعف، پیداکردن نقش خود در بحران های گذشته و… از راه های مقابله با ترس از ازدواج است، همچنین اگر افراد در گذشته رابطه تلخی داشته اند و بیش از شش ماه از این جدایی گذشته و هیجان های منفی تان تا حدودی فروکش کرده، میتوانند با مشاوره و روانکاوی ارتباط قبلی، به موفقیت برسند.
وی با بیان اینکه افراد باید به خود یادآوری کنند که قرار نیست مشکلات دیگران برای آنها هم تکرار شود، تصریح کرد: باید حقایق زندگی را درک کرد، زندگی هیچ شخصی در هیچ جایی از دنیا کامل نیست؛ زیرا هیچ انسانی بی عیب نیست و در زندگی متاهلی ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید که تنها در صورت پیاده کردن مهارت های حل مسئله، قابل کنترل است.
وی توصیه کرد: در دوران اندوه و سختی فکر کنید که آیا توانایی شما برای غلبه بر لحظات دشواربا فرد مورد علاقه تان بیشتر خواهد شد یا خیر؟ سعی کنید با فرد مورد علاقه تان رابطه ایجاد کنید؛ زیرا به شما کمک می کند استرس، احساسات، خشم و نگرانی را مدیریت کنید. همچنین بیاموزید چگونه با افراد با وجود مشکلات و دلخوریها دوستانه صحبت کنید، صحبتی که نشانی از خشم و ضعف در آن نباشد.
این رواندرمانگربا بیان اینکه اگر انسان ها صحبت بدون جهت گیری را یاد بگیرند بسیاری از مشکلات شان حل خواه شد، اظهار کرد: به جای فکر کردن و ترسیدن به چیزهایی که از دست می دهید به چیزهایی که در یک ارتباط عاشقانه و صادقانه مثل اعتماد، صمیمیت، نزدیکی و… بدست می آورید، فکر کنید.
ترس از ازدواج بحرانی برای جامعه
عزیزی بیان کرد: اگرچه تشکیل خانواده را باید عملی ارادی دانست که به خواست فرد، تمایلات ودیدگاه های فردی مربوط است؛ اما زندگی اجتماعی انسان و روابط پیچیده او با محیط اجتماع، ازدواج و فرایند آن را تحت تاثیر روابط دوسویه با متغیرهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، جمعیتی و حتی سیاسی قرار می دهد.
وی با تاکید براینکه عدم ازدواج به موقع و مناسب جوانان، نهاد خانواده را به سستی میکشاند و سبب انواع بحران ها ومفاسد اخلاقی و اجتماعی میشود، عنوان کرد: لازم است توجه و رسیدگی به ازدواج جوانان در راس برنامه ریزیهای فرهنگی و اقتصادی جامعه قرار بگیرد و رسانه های گروهی در اطلاع رسانی و تبیین معیارهای مناسب ازدواج نقش مهمی دارند.
وی ادامه داد: از نظر اقتصادی نیز بالا بودن مهریه، هزینه های سنگین مربوط به جهیزیه و جشن ازدواج اشکال دیگری است که دایره همسرگزینی را تنگ کرده و نگرش مثبت جوانان را به ازدواج کاهش داده است. موانع اقتصادی مانند نحوه امرار معاش، گذران زندگی و داشتن مسکن برای آغاز زندگی مهم است ولی این عوامل باعث ایجاد موانعی دیگر برای ازدواج شده است.
این روانشناس بالینی با تاکید براینکه کاهش ازدواج، جامعه را با فروپاشی خانوادگی و.. و در نهایت نوگرایی افراطی روبه رو خواهد کرد، بیان کرد: ترس از آینده، هراس از پیری، تنهایی و مرگ، احساس نامیدی، نهادینه شدن چهار پدیده رقیب تشکیل خانواده(ازدواج سفید، روسپیگری و فحشا، ازدواج خیلی زود( یک ساعته) و روابط آزاد جنسی) کاهش نرخ باروری، باروری سخت و… از دیگر پیامدهای این مشکل اجتماعی است.
اموزش تاروت ترکیه ای (لارو) ترس از ازدواج در زنان برای چیست و چگونه برطرف می شود
دیدگاهتان را بنویسید