سندروم آشیانه خالی چیست ؟علائم و راه درمان آن
سندروم آشیانه خالی چیست ؟علائم و راه درمان آن
برای خرید انواع کارت تاروت رایدر وایت درجه یک سریع و ثبت سفارش با شماره 09124506359- 09916833373 تماس بگیرید
از آن جا که ترک منزل پدر و مادر توسط جوان بطور کلی رویدادی طبیعی و سالم است، اغلب به علامت های سندرم اشیانه خالی توجه نمی شود. این مسأله میتواند برای پدر و مادر به شرایط بیماری افسردگی و احساس بی هدفی منجر شود، چراکه ترک« اشیانه» به وسیله فرزند سبب ایجاد تغییراتی در جریان زندگی پدر و مادر می گردد. سندرم اشیانه خالی به خصوص در بین مادران خانهدار رایج است.فال آموزش فال قهوه
علائم سندروم آشیانه خالی
حس ناراحتی در چنين مواقعی کاملا طبیعی است. همچنين عادی است که بخواهید در زمان غیاب فرزندتان اوقاتی را در اتاق وی بگذرانید تا حس نزدیکی بیشتری به او کنید. چنانچه حس می کنید دچار سندرم اشیانه خالی هستید، واکنش های خود و طول مدت آن ها را تحت نظر بگیرید. چنانچه حس می کنید که زندگی موثر شما پایان یافته است یا زیاد گریه می کنید و یا آن قدر غمگین هستید که دوست ندارید دوستان و آشنایانتان را ببینید یا سر کار بروید، بهتر است با یک متخصص مشورت کنید.
آموزش فال تاروت از صفر تا صد (مقدماتی و پیشرفته)
علل سندروم آشیانه خالی
همان طور که قبلاً اشاره شد، وقتی زنی در مرحله ای از زندگی خویش قرار دارد که بچه ها در حال ترک منزل هستند، امکان دارد نزدیک به دیگر تحولات زندگی خویش مانند یائسگی یا کنار امدن با مراقبت از والدین پیر خود هم باشند.
فال شمع آنلاین
تحقيقات جدید نشان می دهد که کیفیت روابط والدین فرزند در چنين شرایطی تبعات مهمی برای هر دو طرف دارد. والدین هنگامی که توانسته باشند ارتباط خوبی با فرزندان خویش برقرار کنند، با انتقال به اشیانه خالی فایده های بسیار زیادی می برند. دشمنی، کناره گیری و تضادها در ارتباطات بین والدین و فرزندان، پشتیبانی و حمایت بین نسلی را در هنگامی که فرزندان در ابتدای جوانی بسیار به آن احتیاج دارند و والدین در آستانه پیری کاهش می دهد.
در گذشته تصور می شد که خانمها پس از رفتن فرزندانشان از منزل بسیار در معرض ابتلا به بیماری افسردگی هستند و دچار فقدان هویت و هدف می شوند. ولی مطالعات افزایش در ابتلا به بیماری های افسردگی را در این مرحله از زندگی در خانمها تائید نکرد.
چطور با سندرم اشیانه خالی مبارزه کنیم
درست است که سندرم آشیانه خالی با خودش احساسات تلخ و شدیدی می آورد، ولی این معنیش این نیست که نمی شود با آن کاری کرد. چنانچه شما هم تازه آخرین فرزندتان را عروس یا داماد کرده اید ، میتوانید این کار ها را انجام دهید.
در تماس باشید
یکی از ساده ترین راهها برای رویارویی با سندرم آشیانه خالی آن است که والدین هم چنان در تماس با فرزندان خویش باشند. پیشرفت های تکنولوژیی مثل تلفن های همراه، پیام های متنی و اینترنت، فرصت های جدید و مناسبی برای افزایش رابطه بین پدر و مادر و فرزندان، فراهم نموده است. البته باید توجه کنید که این تماس ها نباید آن قدر زیاد باشد که به سعی فرزندتان برای استقلال یافتن ، خللی وارد کند.
علائق خودتان را دنبال کنید
والدین میتوانند با دنبال کردن سرگرمی ها و علائق خویش، ضمن پر کردن اوقات فراغت خویش، اضطراب و ناراحتی ناشی از ترک منزل به وسیله فرزندان، را تسکین دهند. شروع یا ازسرگیری یک فعالیت به خصوص برای مادران خانهدار و همچنین حرف زدن در خصوص احساسات خویش با دوستان، اعضای خانواده و یا یک مشاور، میتواند برای سازگاری با سندرم آشیانه خالی موثر واقع شود.
ارتباط عاشقانه خویش را بازیابی کنید و به شرایط نخست برگردانید.
داستان های زيادي از زن و شوهرهایی وجود دارد که پس از بزرگ شدن فرزندان و ترک خانه به وسیله آن ها، از هم جداشده یا طلاق گرفته اند. اینگونه زوج ها غیراز فرزندان نقطه مشترک دیگری در خویش نمی بینند. این یک فرصت عالی برای بازیابی روابط عاشقانه و تمرکز بر روی روابط زن و شوهری است. از این فرصت میتوانید برای پیدا کردن علائق مشترک استفاده کنید.
ممکن است در نخست حس کنید هیچ نقطه مشترکی با هم ندارید. خوب این مسئله عادی است. شما همیشه به فکر فرزندان خویش بوده اید و تلاشی برای بهبود روابط تان نکرده اید. اکنون باید چیزی را بیابید که برای هردویتان لذتبخش است.
لازم نیست این فعالیت مورد سازش هر دو طرف باشد. در عوض به دنبال چیزی باشید که هردویتان دوست دارید انجام دهید و این علاقه داشتن بخاطر این است که میخواهید کنار هم مجدداً زندگی خوشحالی را تجربه نمایید. این یک تجربه مشترک از زندگی است که هردویتان میتوانید آنرا به خوبی حس کنید.
روابط عاشقانه خویش را با به اشتراک گذاشتن زندگیتان ، مجدداً بازیابی کنید. اینکار میتواند به مفهوم انجام یک فعالیت ساده مانند دوچرخه سواری، یوگا یا پیاده روی دونفره باشد.
می توانید با هم به سفر بروید و نقاطی که همیشه دوست داشتید از نزدیک ببینید را تجربه نمایید. هر کاری که می کنید باید در کنار همدیگر باشد. تجربیات خویش را با هم به اشتراک بگذارید.
به کارهای تازه بپردازید
چنانچه دوست دارید، میتوانید یک شغل تازه پیدا نموده یا تنها در چند کلاس اموزشی یا ورزشی شرکت کنید. با این کار، اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کنید. ملاقات با اشخاص تازه هم کمک می کند یک آغاز دوباره داشته باشید. روزی روزگاری، پیش از این که بچه دار شوید، حتماً رویاهایی داشتید. اکنون وقت آن رسیده که به رویاهای تان جامه عمل بپوشانید. شکرگزار فرصتی باشید که اینک در اختیار دارید.
مراجعه به روانپزشک و روان شناس
بهتر است در این موقع شخص هر چه زودتر احساسات خویش را با پزشک خود مطرح کند. امکان دارد در این موقع احتیاج به استفاده از قرص های ضدافسردگی باشد و هم زمان صحبت با یک روان شناس کمک شایانی می کند و برای کنترل احساساتتان باید با متخصص روان شناس صحبت کنید.
آیا روشی برای جلوگیری از سندرم آشیانه خالی وجود دارد
چنانچه فرزند کوچک شما در شرف ایجاد یک زندگی مستقل است و از ابتلا به این سندرم نگران هستید، باید برای جلوگیری از ابتلا به آن برنامه ریزی کنید.
تا آن جایی که میتوانید خود را مشغول نگه دارید. این مشغولیت میتواند برگشت به کار باشد یا میتواند شرکت در خیریه ها یا کارهای داوطلبانه و یا کلاس های هنری اموزشی باشد که همگی میتواند شما را سرگرم نگه دارد و دوران شروع تغيير در این شرایط خانه را برای شما راحت تر نموده و به پذیرش آن کمک کند.
سندروم آشیانه خالی
سندروم آشیانه خالی به احساسی از تنهایی اطلاق میشود که با ترک خانه توسط فرزندان در والدین اتفاق میافتد. والدینی که عادت کردهاند با فرزندان خود تعامل کنند و وقت بگذرانند حالا مجبور میشوند تعامل کمتری داشته باشند و زمان کمتری آنها را ببینند.
وقت پدر و مادر در طول روز خالی میشود و نمیدانند در آن زمان چه کاری به جز تعامل با فرزند خود میتوانند انجام دهند. همچنین کاهش تعاملات و دوری از فرزندان علت احساس تنهایی و غم و اندوه در والدین است. معمولا این اندوه مادران را بیشتر از پدران تحت تأثیر قرار میدهد.
نشانههای سندروم آشیانه خالی
سندروم آشیانه خالی به عنوان یک اختلال شناخته نمیشود؛ بلکه به دلیل شرایط و اثرات آزار دهنده آن ممکن است نیاز به اقداماتی برای مقابله و کاهش اثرات آزار دهنده آن انجام شود. احساس ناراحتی و از دست دادن در والدینی که فرزندانشان از آنها دور میشوند طبیعی است.
ارتباط و صمیمیت در خانواده کمتر میشود و احساس تنهایی در فرد ایجاد میکند. افراد ممکن است احساسی از پریشانی را تجربه کنند به این علت که فکر میکنند زندگی معنای خود را از دست داده است.
افسردگی از نشانههای دوری از فرزندان
در بعضی موارد گریههای شدید و طولانی و بی انــگیزگی در سایر زمینههای زندگی نیز مشاهده میشود. این افراد در زمینه شغلی و ارتباطات اجتماعی با مشکلاتی روبرو میشوند. افسردگی و ابتلا به سایر اختلالات خلقی میتواند برای والدین ایجاد شود. در این صورت مراجعه به متخصص برای دریافت کمک در زمینه ارتقاء سطح زندگی پیشنهاد میشود.مشاوره خانواده میتواند در کنار آمدن با دوری فرزندان و درمان افسردگی ناشی از آن به شما کمک کند.
علل بروز سندروم آشیانه خالی
چگونگی رابطه والدین با فرزند پیامدهایی برای هر دو دارد که در زمان ترک خانه توسط فرزندان نیز بروز پیدا میکند. ایجاد یک رابطه خوب میان والدین و فرزندان بعد از ترک خانه توسط آن ها به والدین در مواجهه با سندروم آشیانه خالی و درمان تنهایی ناشی از آن کمک میکند. دعواهای شدید، تعارض و جدا شدن از والدین باعث کاهش ارتباط و حمایت بین والدین و فرزندان میشود.
در نتیجه این اتفاقات فرزندان در شروع جوانی و والدین در زمان مواجهه با آشیانه خالی با مشکلاتی مواجه میشوند. والدین به علت عادت به برنامه ریزی برای زندگی فرزند خود و تصمیم گیری برای او با هر قدم کم شدن کنترل بر زندگی فرزندشان احساس ناخوشایندی دارند. این کنترل به مرور با رشد فرزند کاهش پیدا میکند؛ اما با ترک خانه توسط فرزندان، ناگهان کل کنترل باقی مانده نیز سلب میشود.
نگرانی و اضطراب درباره فرزند، والدین را به سمت نشان دادن علائم سندروم آشیانه خالی سوق میدهد. معمولا نگرانیهایی به صورت طبیعی وجود دارد؛ اما اگر به فرزند در زمینه توانایی زندگی مستقل و آموخته هایش اعتماد نشود این نگرانیها میتواند به اختلالات اضطرابی تبدیل شود.ویکی پدیا
درمان سندروم آشیانه خالی
هنگامی که غم و اندوه بسیار زیادی در اثر ترک منزل توسط فرزندان احساس میشود پیشنهاد میشود والدین به دنبال درمان مناسب باشند. با یک متخصص در مورد احساسات خود صحبت کنید. روان درمانی میتواند به شما در درک و مدیریت احساسات کمک کند.
کلاس اموزش فال تاروت چای قهوه همدان
دیدگاهتان را بنویسید